foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Å»ywnoÅ›ci i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Aktualności

09.11.2020

 

Niezmiernie miło nam poinformować, że mgr inż. Hubert Szczerba z Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii został laureatem Polskiej Nagrody Inteligentnego Rozwoju 2020 w kategorii "Naukowiec przyszłości".

 

Nagroda zostaÅ‚a przyznana m.in. za realizacjÄ™ prowadzonych przez mgr. inż. Huberta SzczerbÄ™ projektów pt. "Charakterystyka fizjologiczna i molekularna nowych szczepów bakterii z rodziny Enterobacteriaceae jako wydajnych producentów kwasu bursztynowego" oraz "Sekwencjonowanie genomowe oraz charakterystyka biochemiczna i fizjologiczna nowego szczepu Enterobacter sp. LU1" finansowanych przez Narodowe Centrum Nauki.

 

 

Polska Nagroda Inteligentnego Rozwoju to wyjÄ…tkowa i prestiżowa nagroda wrÄ™czana osobom i instytucjom, które swoimi dziaÅ‚aniami wpÅ‚ywajÄ… na inteligentny i zrównoważony rozwój życia spoÅ‚eczeÅ„stwa i gospodarki.

 

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!


« wstecz